Education
· 1993 : B.S in Food Engineering, Yonsei University
· 1995 : M.S in Food Engineering, Yonsei University
· 2003 : Ph.D in Biological & Agricultural Engineering, University of California, Davis
Career
· 2021 – Present : Professor in Seoul National University
· 2016 – 2021 : Associate professor in Seoul National University
· 2006 – 2016 : Assistant professor in Seoul National University
· 2003 – 2006 : Post-Doc, University of California, Davis
· 2007 – Present : 한국산업식품공학회 사업간사, 편집간사, 학술간사
· 2007 – Present : 한국식품과학회 편집자
· 2007 – Present : 서울대학교 농업생명과학연구원 연구원
· 2012 – Present : 서울대학교 식품바이오융합연구소 운영위원
· 2015 – Present : 서울대학교 농생명과학 창업지원센터 연구지원부장
· 2008 – 2012 : 서울대학교 농업생물신소재연구소 운영위원
· 2010 – 2011 : 한국식품과학회 편집간사
· 2016 – 2017 : 전국식품공학교수협의회 사무총장
Awards
· 2016 : 교육상, 서울대학교 농업생명과학대학